Bloemkoolcurry met falafelballetjes
- 4 porties
- }35 min
Ingrediënten
Bereiding
| Ingredient Name | Ingredient Value |
|---|---|
| falafels (diepvries) | 400 g |
| bloemkool | 1 |
| lente-uitjes | 2 |
| limoen | 1 |
| munt | enkele blaadjes |
| ui | 1 |
| knoflook | 2 teentjes |
| basmatirijst | 250 g |
| gelecurrypasta | 2 à 3 kl |
| kokosmelk | 400 ml |
| sojasaus | 3 el |
| olijfolie | 2 el |
| pilipilikruiden (optioneel) | 1/4 kl |
- Snij de ui in reepjes. Pers het knoflook. Snij de bloemkool in roosjes en de steel in plakjes.
- Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Verhit intussen de helft van de olijfolie in een brede pan en bak de falafelballetjes kort aan. Haal uit de pan.
- Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en stoof de ui, het knoflook en de currypasta enkele minuten op een zacht vuur.
- Voeg de bloemkoolroosjes, de plakjes bloemkoolsteel, de kokosmelk en de sojasaus toe. Doe er eventueel wat pilipilikruiden bij. Laat op een zacht vuur garen tot de bloemkoolroosjes zacht zijn.
- Pers intussen de limoen. Voeg toe aan de bloemkool en voeg eventueel nog extra sojasaus toe.
- Voeg de falafelballetjes opnieuw toe en laat nog even mee opwarmen.
- Snipper intussen de lente-uitjes fijn. Bestrooi er de curry mee en werk af met blaadjes munt.
Variant: Werk eventueel af met blaadjes koriander.
Variant: Ook lekker met naanbrood of noedels.
Dit recept werd geschreven voor Boni Plan’t door influencer Elise Van de Poele.