Crunchy wrap met groenteburgers
- 4 porties
- }35 min
Ingrediënten
Bereiding
| Ingredient Name | Ingredient Value |
|---|---|
| groenteburgers (versmarkt) | 4 |
| ijsbergsla | 100 g |
| tomaat | 1 |
| rode ui | 1 |
| teentje knoflook | 1 teentje |
| geraspte emmental voor gratin | 120 g |
| magere Griekse yoghurt | 2 el |
| grote wraps | 6 |
| mayonaise | 2 el |
| olijfolie | 1 el |
| harissa | 1 kl |
| gerookt paprikapoeder | 1/2 kl |
| zout | - |
- Snij de ijsbergsla in reepjes. Ontpit de tomaat en snij in blokjes. Snipper de rode ui fijn.
- Pers het knoflook en meng met de mayonaise, de yoghurt, de harissa, het gerookte paprikapoeder en een snuifje zout.
- Snij 4 cirkels (ca. Ø 10 cm) uit 2 wraps. Leg opzij.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de groenteburgers gaar. Haal uit de pan en leg ze in het midden van de 4 overige wraps. Verdeel er een lepel saus, fijngesneden ijsbergsla, een lepel tomatenblokjes, rode ui en 2 eetlepels geraspte kaas over. Leg er een uitgesneden wrapcirkel op. Vouw de randen om de vulling en leg met de gevouwen kant naar beneden in de pan.
- Bak de wraps aan beide kanten op een zacht vuur kort goudbruin. Hou eventueel warm in de oven op 120 °C terwijl je de andere wraps bakt.
Dit recept werd geschreven voor Boni Plan’t door influencer Elise Van de Poele