Frisse zeewierburger met venkel-appel-kerriesalade en knoflooksaus
- 4 porties
- }30 min
Ingrediënten
Bereiding
| Ingredient Name | Ingredient Value |
|---|---|
| tofuburgers met zeewier | 4 |
| venkel | 31/12 |
| rucola | 100 g |
| appel | 1 |
| platte peterselie | 1 plantje |
| knoflook | 2 teentjes |
| zure room | 3 el |
| voorgebakken broodjes | 4 |
| mayonaise | 3 el |
| olijfolie | 1 el |
| kerriepoeder | 1 kl |
| peper | - |
| zout | - |
- Bak de broodjes af (instructies: zie verpakking).
- Maak de knoflooksaus: pers het knoflook en meng met 2/3 van de mayonaise en 2/3 van de zure room. Kruid met peper en zout.
- Verwijder de harde kern uit de venkel en snij of rasp in dunne reepjes. Snij de ongeschilde appel in dunne reepjes. Hak de peterselie grof.
- Meng de venkel, de appel en de peterselie met het kerriepoeder, de rest van de mayonaise en de rest van de zure room. Kruid met peper en zout.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de tofuburgers 4 à 5 min. aan alle kanten goudbruin.
- Snij de broodjes open en besmeer de onderkant met de knoflooksaus. Beleg met een tofuburger, het venkel-appel-kerrieslaatje en de rucola. Zet de bovenkant er weer op. Serveer met de rest van het slaatje.
Dit recept werd geschreven voor Boni Plan’t door influencer Elise Van de Poele.