Notenburger met geroosterde krieltjes en rodekoolslaatje met appel
- 4 porties
- }40 min
Ingrediënten
Bereiding
| Ingredient Name | Ingredient Value |
|---|---|
| notenburgers (versmarkt) | 4 |
| rodekool | 3/4 |
| appelen | 2 |
| limoen | 1 |
| verse peterselie | 10 takjes |
| krielaardappelen | 600 g |
| notenmengeling | 2 el |
| ahornsiroop | 4 el |
| olijfolie | 6 el |
| sojasaus | 4 el |
| fleur de sel | - |
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en breng op smaak met 2 el olijfolie en fleur de sel. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
- Snipper intussen de rodekool fijn (dat gaat makkelijk met een mandoline). Snij de ongeschilde appelen in staafjes. Pers de limoen. Hak de noten grof. Snipper de peterselie fijn.
- Maak een vinaigrette met het limoensap, de sojasaus, 3 el olijfolie en de ahornsiroop.
- Meng de rodekool met de staafjes appel. Besprenkel met de vinaigrette en kruid bij naar smaak. Voeg de noten toe en zet opzij.
- Verhit de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de notenburgers 5 min. aan elke kant.
- Serveer de burgers met het rodekoolslaatje en de geroosterde krieltjes. Bestrooi met de peterselie.
Dit recept werd geschreven voor Boni Plan’t door influencer Sarah Cisinsky.