Pad thai met vegan stukjes
- 4 porties
- }25 min
Ingrediënten
Bereiding
| Ingredient Name | Ingredient Value |
|---|---|
| vegan stukjes smaakt als kip (versmarkt) | 360 g |
| wortelen | 4 |
| rodekool | 1/2 |
| limoenen | 2 |
| basilicum | 1 plantje |
| platte peterselie | 1 plantje |
| lente-ui | 4 |
| rijstnoedels | 300 g |
| ongezouten pinda’s | 4 el |
| pindaboter (bokaal) | 75 g |
| ahornsiroop | 1,5 el |
| rijstazijn | 3 el |
| sojasaus | 3 el |
| zout | - |
- Pers 1 limoen en snij de andere in kwartjes.
- Snipper de verse kruiden en de lente-uitjes fijn.
- Schil de wortelen en rasp ze. Snipper de rodekool fijn.
- Hak de pinda’s grof.
- Maak de pindasaus: doe de pindaboter in een blender samen met de sojasaus, de ahornsiroop, de rijstazijn en het limoensap. Mix tot een gladde saus. Voeg eventueel een beetje water toe.
- Kook de rijstnoedels gaar in een grote kookpot met lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
- Bak intussen de vegan stukjes 5 à 6 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Meng de noedels met de pindasaus, de wortelen, de rodekool, de verse kruiden en de vegan stukjes. Werk af met de grofgehakte pinda’s en de lente-uitjes. Serveer met 1 of 2 partjes limoen.
Dit recept werd geschreven voor Boni Plan’t door influencer Sarah Cisinsky.