Ramen met gemarineerde tempé
- 4 porties
- }35 min
Ingrediënten
Bereiding
| Ingredient Name | Ingredient Value |
|---|---|
| gemarineerde tempé (versmarkt) | 360 g |
| oesterzwammen | 500 g |
| Chinese kool | 1/2 |
| lente-uitjes | 1/2 bosje |
| limoen | 1/2 |
| zoete uien | 2 |
| knoflook | 2 teentjes |
| eiernoedels | 250 g |
| geroosterd sesamzaad | 1 el |
| suiker | 2 kl |
| olijfolie | 1 el |
| water | 1,5 L |
| groentebouillon | 2 blokjes |
| rodecurrypasta (bokaal) | 2 kl |
| sojasaus | 2 el |
| rijstazijn | 2 el |
| cayennepeper | 1 snuifje |
- Los de bouillonblokjes op in het hete water.
- Pers het knoflook en snij de ui in reepjes. Scheur de oesterzwammen in grove repen.
- Snij de Chinese kool in reepjes.
- Verhit de olijfolie in een diepe pan en bak de tempé kort goudbruin. Haal uit de pan en stoof de ui en het knoflook zacht.
- Voeg de oesterzwammen toe en roerbak op een hoog vuur gaar. Voeg de rodecurrypasta, de sojasaus, de rijstazijn, de cayennepeper en de suiker toe en laat alles samen nog 1 min. karamelliseren.
- Voeg de Chinese kool, de groentebouillon en de noedels toe en kook tot de noedels gaar zijn.
- Breng de noedelsoep op smaak met een beetje limoensap, cayennepeper en nog wat sojasaus voor een extra zoute smaak. Voeg de gebakken tempé toe en werk af met de lente-uitjes en geroosterde sesamzaadjes.
Dit recept werd geschreven voor Boni Plan’t door influencer Elise Van de Poele.